Grönkål är den snabbaste växande grönsaken också

Grönkål
Grönkål från Klostra Handelsträdgård

GRÖNKÅL Inte nog med att grönkålen är den vackraste kålsorten – det är den snabbaste också! På ynka två månader går processen från sådd till att den är mogen för skörd. I de södra delarna av landet kan grönkålen därmed utan problem sås i öppet trädgårdsland.
Grönkålen gillar djup och näringsrik jord, och kräver ordentligt med vatten och gödsel. I södra Sverige bör man skydda grönkålen med odlingsväv för att undvika åverkan från skadedjur. Men med det sagt så är detta en lättskött växt som dessutom tål frost och går att skörda under stora delar av året.
Traditionellt sett brukar man använda grönkålen till att göra grönkålssoppa med smör, grädde och skinkspad runt jul. Men man kan också fräsa bladen tillsammans med vitlök och olivolja och därmed få till en riktigt läcker vegetarisk rätt.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar