Rabarber kan användas till en hel massa maträtter

rabarber
Rabarber är inte bara goda, de är vackra att titta på också. Dessa är från Klostra Handelsträdgård.

RABARBER
Rabarbern blev inte riktigt vanlig i Sverige förrän en bra bit på 1900-talet. Men som alla nog vet är den numer omåttligt populär. I var och varannan trädgård ser man stora fina rabarber vingla för vinden en bit in på säsongen. Underbart! För att få tag på en rabarberplanta finns tre alternativ; köpa, palla eller be att någon med en särskilt god sort delar sin planta.
Plantera helst rabarbern i ett soligt område, eller som mest halvskuggigt. Skörda ungefär vid midsommar, före blomningen. Alternativt avlägsna blomstänglarna för att förlänga skördetiden. Rabarber kan användas till en hel massa saker. En rabarberpaj blir alltid omåttligt populär, men använd den med fördel även till kakor, förrätter och sallader. Om man får en mängd av skörden över efter allt pajbakande och rabarbersalladsätande är det en god idé att koka rabarbermarmelad som man sedan konserverar och kan njuta av året om.
Nackdelen med rabarber hittar man främst i de traditionella sorterna. De är ack så ståtliga men tar i regel stort utrymme i anspråk och kräver hyffsade mängder vatten.

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar