Björnbärsvinägrett är god till sallad Del 2

BjörnbärsvinägrettBjörnbärsvinägrett är helt underbart god till sallad! Gifter sig bra med smaker som parmesan, rödlök, avocado och sparris. Grönsakerna ligger i ett vackert snäckskal i brons, 1 750 kr hos Mr Fredrik.

Det finns inga gränser för vad du kan göra med detta vackra och smakrika bär. Här kommer en björnbärsvinägrett med Michael Krantz
Du behöver

2 dl färska björnbär
0,5 dl rödvinsvinäger
1 1/2 dl olja
1 vitlöksklyfta
10 blad av färsk basilika
1 tsk strösocker
Lite salt och peppar

Gör så här

Mixa björnbär, vinäger, vitlök och basilika med en stavmixer. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en fin stråle, smaka av med salt, peppar och lite socker.

Till eftermiddagskaffet vill man gärna ha något sött och lättlagat. Fransk björnbärspaj tillsammans med sötad creme fraîche är riktigt gott.

Vad kan du mer göra med björnbär? Listan kan göras lång men till mina favoriter hör björnbärsmousse. Den är god att äta som den är eller ha som tårtfyllning. Eller varför inte göra glass, en sommarshake eller marmelad? Och framför allt är det ett vackert bär som du lätt kan dekorera desserter med.

Funderar du på att köpa björnbär och plantera? På t ex bakker.se finns Rubus Fructicosus ’Thornfree’ med jumbostora bär för 149 kr/st. Den är taggfri och ger gigantiska bär. Underbara att äta direkt från busken, men också för att göra saft och din egen goda sylt. Leveranshöjd 30–40 cm. Zon 3.

LÄS MER OM BJÖRNBÄR DEL 1
LÄS MER OM BJÖRNBÄR DEL 3
LÄS MER OM FRÖER

LÄS MER OM DOREENS ÄPPELMOS
LÄS MER OM KAKEL

TEXT OCH FOTO: SCHARLOTTE PEPPARE

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar