Skräddarsytt köksglas frÃ¥n Glasgigant …
Skräddarsytt köksglas från glasgiganten Köksglas är glas som används som en del av en inredning eller som en inredningsdetalj i alla typer ...
Gasolgrill eller kol/brikett-grill. Nyhet för den romantiska grillmästaren är inte en gasolgrill. Förläng den kyliga kvällen och njut av långvarig värme från en knastrande brasa med romantiskt ljus. För grillning och stekning. Eldstad Plus går lätt att ta isär och göra ren, är enkel att transportera och kan användas året runt. Pris: 3 950 kr. Grillgaller för Eldstad Plus kostar 250 kr hos denk-keramik.de
Om jag måste välja antingen eller så väljer jag en kol/brikett-grill. Om jag har bråttom när jag grillar så startar jag briketterna med en gasollåga i en skorstenständare.
Direkt, indirekt, cirkulär och hälften/hälften. Fyll vatten i aluminiumformen när du grillar indirekt och med hälften/hälften för att hålla temperaturen lägre
Skydda grillen, röken och stekhällen från vind, regn och snö med ett rejält överdrag helt enkelt. Men alltihop mår bäst av att användas. Jättegärna hela året.
Läs på lite om kött, fisk och fågel -temperatur. Lita på det som du lärde dig om temperaturer och på värmen från briketterna/gasollågorna. Köp en termometer! Det finns trådlösa om du behöver göra annat samtidigt som du grillar. Låt inte den som är eller ska vara mest rädd för rött eller saftigt få bestämma hur länge det grillas.
Skorstenständare. En liten eller stor gasolbrännare. En vass stor kniv för att skära med. Samma stora vassa kniv för att banka in kryddor med. Skärbräda. Pensel.
Köp den grillen som du tror att du kommer att älska, använda ofta och berömma.
Såpa, vatten och en trasa till porslinsemalj/utsida. Använd det sista av briketterna då och då till att värma upp grillen så varmt det går. Kolla på termometern. Sätt på dig rejäla handskar och borsta grillgallret rent med en lång grillborste. Samma funktion/princip fast utan manuellt arbete med borste tror jag heter automatisk rengöring i en elektrisk ugn. Resten av smutsen tycker jag att du kan få låta leva kvar i grillen. Lite fett och sot tätar din grill på platser som värmen inte nödvändigtvis behöver läcka ut.
Låt grillen få vara kvar utomhus. Du kanske faktiskt blir en vintergrillare just den vintern som du låter grillen få vara kvar. Ta hand om gjutjärnsgallret på samma sätt som dina gjutjärnspannor. Ömt och alltid! Förnicklade grillgaller behöver också fixas med. Håll blanka grillgaller blanka, rena och fina helt enkelt. Rostfria galler och porslinsemaljerade galler kan du slarva lite med utan att det blir jättemycket jobbigare att göra rent senare.
Alla grilltillfällena tillsammans egentligen. Men den grillupplevelsen som är tradition och som sticker ut är den på stranden. Fru, barn, barnens mormor och morfar, barnens kusiner, svägerskor och svågrar. Väldigt enkelt med korv och bröd men upplevelsen är oslagbar!
LÄS MER OM UTEMÖBLER
LÄS MER OM HEMGJORD ÄPPELTARTE
LÄS MER OM BADRUMSMÖBLER
TEXT SCHARLOTTE PEPPARE